Opći uvijeti

Za korištenje stranica GEOSOFT (na adresi: https://www.geosoft.hr/ ili https://www.download.geosoft.hr/) u vlasništvu Geosoft d.o.o. i svih njenih dijelova (uključujući aplikacije za mobilne uređaje, TV uređaje te ostale uređaje na kojima može biti dostupan GEOSOFT sadržaj) bez obzira na vrstu platforme s koje se pristupa, primjenjuju se ovi uvjeti korištenja.


Nakladnik Usluge je Geosoft d.o.o., Zagreb, Nad Lipom 4 (dalje u tekstu 'Nakladnik' ili 'GEOSOFT'), koja ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika usluge prilikom korištenja istih.

Korištenjem i/ili registracijom na GEOSOFT.hr, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem usluge GEOSOFT.hr ili bilo kojeg njenog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim uvjetima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

GEOSOFT

Niti jedan dio Usluge GEOSOFT.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Geosoft d.o.o. korisnicima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja u sklopu usluge. Svi korisnici imaju pravo koristiti sadržaje dostupne na GEOSOFT.hr ukoliko ne krše Uvjete korištenja, uključujući na teritoriju EU sukladno primjenjivim propisima. Područje s kojeg korisnik pristupa na GEOSOFT.hr određuje se prema IP adresi. U slučaju tehničkih problema sa lokacijom IP adrese, za koje ne odgovara Geosoft d.o.o., Geosoft d.o.o. može korisniku privremeno ograničiti pristup usluzi. Geosoft d.o.o. će nastojati u što kraćem roku otkloniti bilo koji takav tehnički problem. Usluga GEOSOFT.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja koji se naplaćuju, sadržaja kreiranih od strane korisnika te linkova na vanjske stranice.

Nakladnik na GEOSOFT.hr pruža pristup aplikaciji na zahtjev, po dopuštenju nadležnog tijela.

GEOSOFT.hr sadržaji objavljuju se u dobroj namjeri. Sve sadržaje usluge GEOSOFT.hr koristite na vlastitu odgovornost i Geosoft d.o.o. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup na GEOSOFT.hr i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznake na pojedinim sadržajima označavaju da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od oznakom navedenog broja godina.

AUTORSKA PRAVA

Geosoft d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje i/ili distribucija bilo kojeg dijela i/ili sadržaja GEOSOFT.hr usluge smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na GEOSOFT.hr postavili ili na koje imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na GEOSOFT.hr je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu tvrtke Geosoft d.o.o. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na GEOSOFT.hr, o tome je dužan izvijestiti Geosoft d.o.o., tj. GEOSOFT.hr koristeći adresu info@geosoft.hr . Ukoliko se utvrdi da korisnik neovlašteno distribuira i/ili preuzima sadržaj dostupan na GEOSOFT.hr, Geosoft d.o.o. zadržava pravo trenutno i bez upozorenja ukinuti pristup sadržajima na GEOSOFT.hr za korisnički račun za koji je utvrđeno da krši odredbe ovog članka, bez obzira na status tog korisničkog računa (korisnički račun u statusu probnog pristupa ili pretplate). Geosoft d.o.o. neovlaštenu distribuciju sadržaja može utvrditi primjerice tehnologijom watermarka, utvrđivanjem jednoznačne IP adrese sa koje su izvršene nedopuštene radnje ili sličnim metodama.

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE

GEOSOFT.hr sadrži linkove na web stranice trećih osoba. GEOSOFT.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan web stranica GEOSOFT.hr. Sadržaj izvan GEOSOFT.hr korisnici koriste na vlastitu odgovornost.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Pri registraciji i korištenju GEOSOFT.hr stranice, dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. Geosoft d.o.o. poduzima sve kako bi zaštitila privatnost osobnih podataka korisnika u smislu primjenjivih propisa, te će oni biti korišteni samo u svrhu identificiranja korisnika stranice, marketinga i obrade statističkih anonimiziranih podataka o korištenju stranice. Korištenjem GEOSOFT.hr usluge potvrđujete svoju suglasnost sa Obavijesti o privatnosti korisnika aplikacije GEOSOFT.hr. Molimo vas da se upoznate s navedenim pravilima prilikom registracije i s vremena na vrijeme tijekom korištenja stranice GEOSOFT.hr.

REGISTRIRANI KORISNICI

Registriranjem na GEOSOFT.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije te unijeti ispravnu e-mail adresu. Registriranjem na GEOSOFT.hr korisnik pristaje na ove uvjete korištenja i pristaje na korištenje njegovih osobnih podataka od strane 'nakladnika' ili 'GEOSOFT.hr' kao i od strane GEOSOFT partnera-operatora preko čijeg sustava se može pristupiti na GEOSOFT.hr, u svrhe navedene u ovim Uvjetima korištenja i u Obavijesti o privatnosti.
Korisnici koji pristup na GEOSOFT.hr ostvaruju temeljem odnosa s trećim stranama izvan GEOSOFT.hr sustava (GEOSOFT.hr partnerima-operatorima preko čijeg sustava se može pristupiti na GEOSOFT.hr), usluzi GEOSOFT.hr mogu pristupiti korištenjem korisničkog imena i lozinke koje korisniku dostavlja GEOSOFT.hr partner. Prijavom na GEOSOFT.hr korisnici prihvaćaju GEOSOFT.hr Uvjete korištenja, kao i uvjete korištenja GEOSOFT.hr partnera-operatora dostupne na njihovim Internet stranicama.

GEOSOFT.hr nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnici, niti uređuje i provjerava sadržaje koje objavljuju korisnici.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom /username/ odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

GEOSOFT.hr će odmah po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima, sukladno obvezama propisanim Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim propisima.

Pojedinom korisniku može biti zabranjeno korištenje uslugom ili dijelom usluge, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Uvjete korištenja.

Korisnik je dužan odmah prijaviti na GEOSOFT.hr neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. GEOSOFT.hr nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Registrirani korisnik ima mogućnost korištenja opcije 'POŠALJI PORUKU' na GEOSOFT.hr stranici koja služi samo za korisničku podršku, te se dani podaci neće nigdje dalje koristiti osim isključivo za potrebe korisničke podrške.

OBVEZE KORISNIKA PRI KORIŠTENJU GEOSOFT.hr USLUGE

GEOSOFT.hr ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

GEOSOFT.hr ni na koji način ne odgovara za sadržaje koje korisnici ostavljaju na stranicama ili ih dostavljaju putem aplikacija za mobilne uređaje. Korisnici preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). GEOSOFT.hr ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti u sklopu GEOSOFT.hr usluge bez naknade korisniku. Ukoliko se utvrdi ili razumno sumnja da je sadržaj koji su korisnici dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s GEOSOFT.hr.

GEOSOFT.hr neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluge.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga GEOSOFT.hr, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje korisnik zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga na GEOSOFT.hr,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, 'spam', lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika usluge.GEOSOFT.hr zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjeni nepodobnim i/ili protivnim ovim Uvjetima korištenja i/ili propisima.

GEOSOFT.hr nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će GEOSOFT.hr usluge uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati razne obavijesti, poruke administratora i slične poruke neophodne za redovito obavještavanje korisnika usluge i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja na GEOSOFT.hr.

Komunikacijski servisi ponuđeni su korisnicima besplatno u dobroj namjeri, a GEOSOFT nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem istih.

PORUKE GEOSOFT.HR I SPONZORA

Geosoft d.o.o. će registriranim korisnicima GEOSOFT.hr usluge povremeno slati obavijesti o GEOSOFT.hr usluzi u obliku tzv. newsletter-a. Korisnik registracijom na GEOSOFT.hr prihvaća primanje newsletter-a, osim u slučaju da prilikom registracije naznači da takve poruke ne želi primati. U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradom osobnih podataka ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na geosoft@geosoft.hr ili dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newsletter-a može uskratiti klikom na odjavu sa primanja GEOSOFT.hr obavijesti unutar svog korisničkog profila na GEOSOFT.hr. Ukoliko izuzeće korisnika od primanja takvih obavijesti zbog tehničkih razloga nije moguće, njegov korisnički račun će biti zatvoren. Geosoft d.o.o. će registriranim korisnicima GEOSOFT.hr usluge povremeno slati obavijest o sadržajima koje ima u ponudi kao i o promotivnim akcijama za aktivaciju usluge. Registrirani korisnici mogu te obavijesti dobiti na e-mail adresu putem koje su napravili registraciju ili na broj mobitela putem kojeg su izvršili aktivaciju usluge. Ukoliko korisnik ne želi primati takve obavijesti može se obratiti na info@GEOSOFT.hr .

SADRŽAJI NA GEOSOFT

Sadržaji na GEOSOFT.hr zaštićeni su autorskim pravima te su stoga korisnicima dostupni tijekom ograničenog vremenskog razdoblja i uz određene preduvjete:

Sadržaji koji se nalaze na GEOSOFT.hr, dostupni su korisnicima koji su aktivirali pretplatu na GEOSOFT.hr, bez obzira plaćaju li pretplatu na mjesečnoj razini (svakih 30 dana) ili su kupili i aktivirali paket pretplate (npr. 1 mjesec (30 dana), 3 mjeseca (90 dana), 6 mjeseci (180 dana), 12 mjeseci (360 dana) ili 24 mjeseca (720 dana) ili više...) te korisnicima koji se nalaze u statusu probnog pristupa na GEOSOFT.hr i koriste pretplatu tijekom određenog vremenskog razdoblja bez naknade. Korisnicima GEOSOFT.hr partnera koji probni period pristupa GEOSOFT.hr sadržajima koriste izvan GEOSOFT sustava (u sustavu operatora), probni pristup na GEOSOFT.hr sustav može i/ili ne mora biti omogućen. Omogućavanje pristupa na GEOSOFT.hr sustav za vrijeme trajanja probnog razdoblja ovisi o uvjetima definiranim između GEOSOFT.hr i GEOSOFT.hr partnera-operatora, a korisnici partnera-operatora će o mogućnostima pristupa izravno na GEOSOFT.hr sustav biti obaviješteni u uvjetima korištenja GEOSOFT.hr partnera-operatora, ukoliko je definirano da je takav pristup moguć. GEOSOFT.hr u svakom trenutku ima pravo na izmjenu aplikacije. Aplikacija koja je korisnicima na raspolaganju u sklopu pune pretplate i za vrijeme probnog pristupa može se razlikovati ovisno o uređaju putem kojeg korisnik pristupa na GEOSOFT.hr (osobno računalo, mobilni uređaj, tablet, TV uređaj itd.).

Za pristup bilo kojem video sadržaju na GEOSOFT.hr, korisnik mora biti registriran/prijavljen na GEOSOFT.hr.

TEHNIČKI PREDUVJETI

Za nesmetano korištenje aplikacije GEOSOFT.hr putem osobnog računala potrebni su sljedeći (minimalni) tehnički preduvjeti (preporučena konfiguracija): P4 3GHz, 2GB RAM, grafička kartica s video ubrzanjem, zvučna kartica, operativni sustav Windows XP ili noviji, Internet preglednici Firefox 3.5 i noviji ili Google Chrome 11 ili noviji. Za normalno korištenje aplikacije potrebna je brzina Internet veze od minimalno 2Mb/s.

GEOSOFT.hr ne odgovara za smetnje u radu aplikacije koje korisnici mogu iskusiti zbog nezadovoljavajućih tehničkih preduvjeta ili nedovoljne brzine Internet veze.

GEOSOFT.hr preporuča korisnicima da prije registracije sa svojim pružateljem elektroničkih komunikacijskih usluga ili drugom stručnom osobom neovisno provjere tehničke uvjete za pristup na GEOSOFT.hr.

PLAĆANJE SADRŽAJA NA GEOSOFT

GEOSOFT.hr korisnicima omogućuje plaćanje za rad u aplikaciji. Cijene sadržaja istaknute na GEOSOFT.hr i sadrže PDV. Pristup sadržajima na GEOSOFT.hr može se ostvariti:

  1. Izravnim plaćanjem na GEOSOFT.hr putem nekih od raspoloživih sustava plaćanja.
  2. Transakcijskim plaćanjem po ponudi traženoj od tvrtke Geosoft d.o.o.


Za svaku transakciju obavljenu putem bilo kojeg od sustava plaćanja korisnik će primiti potvrdu o plaćanju putem e-maila ili na neki drugi način, ovisno o budućim dodatnim mogućnostima plaćanja.

GEOSOFT.hr ne može izvršiti povrat sredstava nakon što su ona uplaćena za aktivaciju pretplate, osim u opravdanim slučajevima u kojima se je potrebno javiti na info@geosoft.hr .
GEOSOFT.hr ne može izvršiti povrat sredstava ukoliko je došlo do pogrešne ili slučajne kupnje pojedinog sadržaja. GEOSOFT.hr ne odgovara ukoliko korisnik aplikaciju koja mu je na raspolaganju nije pregledao u roku u kojem mu je sadržaj bio dostupan. GEOSOFT.hr ne može izvršiti povrat sredstava u slučaju kada korisnik zbog okolnosti koje nisu u nadležnosti GEOSOFT.hr sustava nije u mogućnosti koristiti aplikaciju.

PROBNI PRISTUP I AKTIVACIJA PRETPLATE

KORISNICI KOJI PROBNI PRISTUP/PRETPLATU AKTIVIRAJU IZRAVNO NA STRANICI GEOSOFT.hr

Svaki novi korisnik na GEOSOFT (korisnik koji na svom korisničkom računu nije nikada imao aktiviranu pretplatu, niti je iskoristio probni pristup) ima pravo isprobati GEOSOFT.hr uslugu tijekom 30 dana određenog razdoblja bez naknade. Za aktivaciju probnog pristupa korisnik mora biti registriran na GEOSOFT.hr (mora imati otvoren korisnički račun) te mora biti prijavljen na GEOSOFT.hr. Ukoliko sustav korisnika registrira kao novog korisnika, taj korisnik ima pravo na probni pristup na aplikaciju GEOSOFT.hr Trajanje probnog pristupa računa se od trenutka unošenja podataka u sustav plaćanja i aktivacije probnog pristupa u sustavu. Korisniku će nakon aktivacije probne pretplate biti poslano upozorenje da je pri kraju korištenja probnog pristupa. Ukoliko korisnik ne izvrši plaćanje aplikacija GEOSOFT.hr će mu biti dostupna za pregledavanje podataka ali ne i novi unos u aplikaciju GEOSOFT.hr. Probni pristup bez naknade moguće je iskoristiti samo jednom po korisničkom računu na GEOSOFT.hr.

REKLAMACIJE

Kupac može ostvariti reklamaciju u slučaju da kupljena aplikacija zbog tehničkih poteškoća s GEOSOFT.hr uslugom (nedostupnost usluge, pad servera, neispravan sadržaj) nije u mogućnosti koristiti u roku u kojem mu je sadržaj na raspolaganju. Reklamaciju je potrebno podnijeti pisanim putem u roku od 48 sati od trenutka nastanka problema. Reklamacije se mogu podnijeti na e-mail adresu geosoft@geosoft.hr, telefonskim putem na broj telefona 01 3768 219
Ukoliko se utvrdi da je reklamacija osnovana, kao npr. iz tehničkih razloga kao što su poteškoće sa sustavom, nadogradnja sustava i slično, sadržaj nije dostupan tijekom određenog vremenskog perioda, korisniku može biti produženo trajanje pretplate za odgovarajuće razdoblje, jednako razdoblju u kojem sadržaj nije bio dostupan osim ako se s korisnikom ne postigne drugačiji dogovor.

GEOSOFT.hr neće izvršiti povrat novca korisniku, osim u opravdanim slučajevima u kojima se je potrebno javiti na info@geosoft.hr . U slučaju da su poteškoće uzrokovane od strane GEOSOFT.hr sustava, korisniku će biti osiguran pristup sadržaju u jednakoj vrijednosti ili će mu biti omogućen naknadni rok za pregled sadržaja. GEOSOFT.hr ne odgovara za poteškoće s gledanjem sadržaja koje su uzrokovane od strane korisnika (nemogućnost korištenja aplikacije zbog pristupa iz inozemstva ili nezadovoljavanje tehničkih preduvjeta).

UREDBA EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA O PREKOGRANIČNOJ PRENOSIVOSTI USLUGA INTERNETSKOG SADRŽAJA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU

Sukladno Uredbi Europskog parlamenta i vijeća o prekograničnoj prenosivosti usluga internetskog sadržaja na unutarnjem tržištu, GEOSOFT.hr svojim korisnicima omogućuje pristup GEOSOFT.hr usluzi prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njihova država članica boravišta, tj. Hrvatska.

Korisnici mogu ostvariti prekograničnu prenosivost GEOSOFT.hr usluge samo ako je njihovo boravište u Hrvatskoj, te je Geosoft d.o.o. na temelju ove Uredbe obvezna provjeriti državu članicu boravišta svojih korisnika.

Prilikom sklapanja ili produženja pretplate Geosoft d.o.o. je dužna provjeriti državu članicu boravišta korisnika. Kako bi uspješno izvršili provjeru, korisnik se treba javiti na e-mail adresu geosoft@geosoft.hr i proslijediti kopiju osobne iskaznice. Ukoliko korisnik ne dostavi valjanu kopiju osobne iskaznice sa dokazom prebivališta u Hrvatskoj, Geosoft d.o.o. mu nije dužna omogućiti korištenje GEOSOFT.hr usluge prilikom privremenog boravka u državi članici Europske unije koja nije njegova država članica boravišta.

Podaci prikupljeni na osnovi Uredbe koriste se isključivo za potrebe provjere države članice boravišta pretplatnika. Oni se ne smiju priopćavati, prenositi, dijeliti, licencirati te se ni na koji drugi način prenositi niti otkrivati nositeljima autorskog prava ili srodnih prava ili nositeljima bilo kojeg drugog prava na sadržaj obuhvaćen uslugom internetskog sadržaja ni bilo kojoj trećoj strani. Prikupljeni podaci neće biti pohranjeni dulje nego što je potrebno za okončanje provjere države članice boravišta pretplatnika. Po okončanju svake provjere podaci se odmah i nepovratno uništavaju.

Više o Uredbi pročitajte

OVDJE

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA

GEOSOFT.hr zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja usluge. Svaka promjena bit će objavljena na adresi GEOSOFT.hr. O važnim promjenama i dopunama GEOSOFT.hr može obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na stranici GEOSOFT.hr i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja u sklopu GEOSOFT.hr usluge smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 15. svibnja 2018. godine.